Femistyle site - Welkom bij FemiStyle Forums.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 21
  1. #1
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Aug 2006
    Berichten
    4.741
    Reputatie Macht
    13

    Varkenshaasje - hoe best bereiden?

    Ik heb al regelmatig varkenshaasje klaargemaakt, maar toch vind ik het nooit perfect gegaard, is er altijd ietsje over.

    Ik ga als volgt te werk;

    - Wikkel het haasje in gerookt spek na het kruiden
    - Bakken in hete boter langs alle kanten, zodat deze mooi bruin is.
    - Laten verderbakken in de oven op 180° gedurende 30 min.

    Ik doe het vooral op die manier omdat ik tijdens het bakken in de oven andere dingen kan doen, want als je het in de pan laat garen moet je er bijna constant bij zijn.

    Hoe krijgen jullie een varkenshaasje mooi rosé?

    (hetzelfde voor bv. rosbief eigenlijk, die is ook altijd ietsje te gaar)

  2. #2
    Guest

    Re: Varkenshaasje - hoe best bereiden?

    Ik bak mijn haasje altijd in de pan, dan kan ik dat beter controleren.

  3. #3
    Unica
    Guest

    Re: Varkenshaasje - hoe best bereiden?

    Citaat van: BlackenWhite
    Ik heb al regelmatig varkenshaasje klaargemaakt, maar toch vind ik het nooit perfect gegaard, is er altijd ietsje over.

    Ik ga als volgt te werk;

    - Wikkel het haasje in gerookt spek na het kruiden
    - Bakken in hete boter langs alle kanten, zodat deze mooi bruin is.
    - Laten verderbakken in de oven op 180° gedurende 30 min.

    Ik doe het vooral op die manier omdat ik tijdens het bakken in de oven andere dingen kan doen, want als je het in de pan laat garen moet je er bijna constant bij zijn.

    Hoe krijgen jullie een varkenshaasje mooi rosé?

    (hetzelfde voor bv. rosbief eigenlijk, die is ook altijd ietsje te gaar)

    Je doet het goed, maar 30 minuten is echt te lang.
    180° is ok, als je haasje mooi gekleurd is mag dat gerust in de oven, 18 tot 20 minuten is perfect voor een rosé cuisson bij een varkenshaas van +/- 600-650 gram.

  4. #4
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Aug 2005
    Locatie
    Hasselt
    Berichten
    2.738
    Reputatie Macht
    12

    Re: Varkenshaasje - hoe best bereiden?

    Ik doe ook 30 min. maar ik denk het varkenshaasje dan wel af, dan is het heel sappig vanbinnen.
    Als God wou dat ik het gras afdeed dan had hij van mij een koe gemaakt!!

  5. #5
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Aug 2006
    Berichten
    4.741
    Reputatie Macht
    13

    Re: Varkenshaasje - hoe best bereiden?

    Ik dek het ook af met alu-folie.

    Maar zal eens proberen met 20 min. ipv 30

    Nog een klein vraagje; ik zou het vlees serveren met champignonsaus.
    Daarbij zou ik gegratineerde bloemkool in kaassaus geven.

    Denken jullie dat dit misschien te zwaar wordt?
    Misschien dat ik gewoon wat kaas op de bloemkool doe en gratineer ipv te serveren met een volledige kaassaus?

    Of hebben jullie een ander idee naar groentjes?
    bonen met spek zal ik niet geven, want er zit al spek rond het vlees.

    mercikes he.

  6. #6
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    May 2007
    Berichten
    2.173
    Reputatie Macht
    10

    Re: Varkenshaasje - hoe best bereiden?

    Citaat van: Duvelke
    Ik doe ook 30 min. maar ik denk het varkenshaasje dan wel af, dan is het heel sappig vanbinnen.

    Dan is dat dan toch niet meer zo lekker ? Want dan heb je een gestoomde varkenshaasje...

  7. #7
    vollen bak Array
    Ingeschreven
    Mar 2008
    Locatie
    Brugge
    Leeftijd
    26
    Berichten
    5.580
    Reputatie Macht
    12

    Re: Varkenshaasje - hoe best bereiden?

    Je menu klinkt overheerlijk, maar inderdaad wat zwaar. Laat de champignonsaus achterwege en maak er een licht mosterdsausje bij of zo?
    My body is a temple

  8. #8
    goe bezig Array
    Ingeschreven
    Aug 2005
    Locatie
    Hasselt
    Berichten
    2.738
    Reputatie Macht
    12

    Re: Varkenshaasje - hoe best bereiden?

    Oh nee, das nog heel lekker hoor, allé dat zeggen mijn gasten dan toch. ;-)
    Als God wou dat ik het gras afdeed dan had hij van mij een koe gemaakt!!

  9. #9
    Guest

    Re: Varkenshaasje - hoe best bereiden?

    Ik maak mijn varkenshaasje op volgende manier:

    Bedek het haasje volledig met pesto (olijf en/of basilicum).

    Bak het haasje in de pan en leg er een deksel op als het aan al de kanten dichtgeschroeid is. Op 15 minuten is het haasje heerlijk zacht en sappig.

    mmmmmm

  10. #10
    melkweg
    Guest

    Re: Varkenshaasje - hoe best bereiden?

    Ik bak het ook in de pan, en leg het daarna opzij in alufolie. In het braadvocht doe ik wat water, mosterd en honing, peper en zout, beetje indikken met kuzu (of maizena) en je hebt een heerlijk sausje.

Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste

Bladwijzers

Forum rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52